Thema bijeenkomsten

Thema-bijeenkomst in 2021?

Vooralsnog wordt er geen themabijeenkomst georganiseerd. We wachten eerst de controle over het corona-virus af.

Thema-bijeenkomst 17-10-2019

Donderdag 17 oktober vond in De Sprong in Ooij een goed bezochte thema-middag plaats rond het onderwerp “Zelfredzaamheid”. Zelfredzaamheid is het vermogen van mensen om zichzelf te redden met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg. Door versterking van zelfredzaamheid kan zorg of intensivering van zorg worden uitgesteld. Mede door de hervormingen in de langdurige zorg, is het een actueel thema.
Deze middag was georganiseerd door de Wmo-Adviesgroep Berg en Dal in overleg met KBO Ooij. Na koffie met wat lekkers en een korte intro ging de theatergroep “Theducater” van start met een tweetal sketches rond zelfredzaamheid. Elke sketch werd twee keer gespeeld, waarbij de eerste keer volgens draaiboek verliep en er de tweede keer door de zaal veranderingen konden worden doorgevoerd. Ronduit heel verfrissend!
Daarna volgde een discussie met panelleden Petra Kerkhof (Forte Welzijn), San Pernet (fysiotherapiepraktijk Ooij) en Mies Schoenmakers (Wmo-Adviesgroep Berg en Dal), onder leiding van Antoinette de Groot (Theducater).
De middag werd afgesloten met een drankje en een hapje.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij de Wmo-Adviesgroep Berg en Dal, bel 06 - 1341 5975 (Willy) of stuur een mail naar info@wmoadviesgroepbergendal.nl.