Home

Bronzen Certificaat voor toegankelijkheid voor De Slenk!

Omroep Berg en Dal, 6 oktober 2022:

"In en rond dorpshuis De Slenk in De Horst zijn veel aanpassingen verricht om de toegankelijk van het gebouw te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in de toekenning van een Bronzen Certificaat voor toegankelijkheid. Het certificaat heeft een prominente plaats bij de ingang gekregen en werd woensdag 5 oktober onthuld door wethouder Irma van de Scheur.

Het keurmerk wordt toegekend door Ongehinderd, een organisatie die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. [...]

WMO adviesgroep

Bij de totstandkoming van de aanpassingen heeft het dorpshuis ook hulp en ondersteuning gehad van de Wmo-adviesgroep. "Een vrijwilligersgroep die altijd klaar staat voor mensen met beperkingen, jong en oud", zo vertelt Jos Leenders van deze adviesgroep. "Bij De Slenk hebben wij diverse dingen naar voren gebracht, onder andere over de automatische deuren, maar ook over de lift en het rolstoeltoilet, dat aan bepaalde afmetingen moet voldoen". Ook gaf de adviesgroep advies over aanpassingen buiten, zoals over de invalide-parkeerplaatsen en over hinderlijke stoepranden."

Zie ook onder "Nieuws Adviesgroep" en / of deze link.

Felle kritiek op wethouder Berg en Dal door oplopen wachtlijsten voor hulp: ‘Ronduit pijnlijk’

De WMO-adviesgroep Berg en Dal (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de gemeente Berg en Dal uit felle kritiek op het oplopen van de wachtlijsten voor sociale hulp én op uitspraken van wethouder Irma van de Scheur (GVP) hierover. 

Het aantal hulpvragen is de afgelopen maanden geëxplodeerd. Er liggen inmiddels 168 verzoeken om hulp bij de sociale afdeling; doorgaans zijn dat er 60. Hoe dat komt, is pas over een week of vier bekend. Het gaat om verzoeken variërend van huishoudelijke hulp tot kinderen met psychische problemen die hulp nodig hebben. 

De Gelderlander, 5-1-'22

Week van de Toegankelijkheid 2021

Maandag 4 oktober is de Week van de Toegankelijkheid van start gegaan. De komende week zijn overal in het land en online activiteiten die aandacht vragen voor toegankelijkheid.

Bezwaar tegen Wmo-uitspraak gemeente?

Is het besluit van de gemeente over uw Wmo-aanvraag in uw ogen onterecht? Wij kunnen u helpen bij een bezwaarschrift, mits het realistisch is. Dit bespreken we met u.

Voor een afspraak met ons kunt u bellen naar 06 - 1341 5975 (Willy Fleuren) of ons contactformulier invullen (zie "contact").

Advertenties in Rozet 9 maart en Special Zorg en Ondersteuning gemeente

Net als vorig jaar adverteren we in de Special Zorg, Welzijn en Gezondheid van de Rozet (9 maart 2021), en dit jaar ook in de Special Zorg en ondersteuning van de gemeente Berg en Dal die 12 maart verschijnt. We vinden het heel belangrijk om zichtbaar te zijn, zeker in deze corona-tijd waarin we veel binnenshuis verblijven.

Zoals onze advertentie-kop luidt: Voor jong en oud een helpende hand.

Bijdrage...

Zie de bijdrage over verkeersveiligheid en wonen bij "NIEUWS ADVIESGROEP".

Wmo-beleid gemeente Berg en Dal: schaarse middelen

De gemeente Berg en Dal heeft in een Koersdocument vastgesteld welke richting de gemeente uit wil met de Wmo en de jeugdzorg. "We moeten omgaan met de schaarse middelen die we hebben." Lees verder onder "WMO: OVERHEID".

!!! Keukentafelgesprek !!!

Neem iemand mee /vraag iemand erbij als u een "keukentafelgesprek" hebt. U krijgt dan veel informatie en het is prettig als er nog iemand meegeluisterd heeft en u er later samen over kunt praten.

Familie, een vriend of kennis of
iemand van de WMO-Adviesgroep Berg en Dal.

Het kost u niets en extra oren en adviezen zijn welkom!

U kunt bellen met het algemene nummer (06 - 1341 5975) en u wordt verder geholpen